עובדה ידועה לעוסקים בקידום אתרים כי קיימים סוגי קישורים שונים ומגוונים ולכל אחד ערך משלו. סוגי הקישורים נקבעים כמובן על פי רלוונטיות הקישור, סוג הקישור דהיינו אם מדובר בתמונה או בקישור טקסט ומיקום הקישור בדף. לכל קישור משקל משלו בקידום האתר אליו הוא מצביע ובעוד סוג מסויים של קישור בריא יותר מבחינת קידום אתרים השני מועיל יותר בעידוד פעולה מצד הגולש.

במשך הלימודים בג'ון ברייס, למדנו על סוגי הקישורים בהרחבה, ובמאמר זה אנסה להעלות את סוגי הקישורים הקיימים ולסקור אותם בקצרה בכדי שנוכל להבין מעט טוב יותר אילו קישורים הם טובים לאתרינו ואילו קישורים גרועים לנו, בכדי שאם נבצע החלפות קישורים מכל סוג נוכל לאמוד את ההחלפה בצורה טובה ויעילה לנו ושלא יקרה מצב שבו אנו נדפקים.

סוגי קישורים

ישנם שלושה סוגי קישורים עיקריים:

  1. קישור טקסט שהוא מילת מפתח
  2. קישור טקסט שהוא מילות פעולה
  3. קישור תמונה

קישור טקסט שהוא מילת מפתח

קישור טקסט נחשב לקישור איכותי יותר מקישור תמונה וזאת כיוון שמנועי חיפוש לא יכולים לדעת מה בדיוק מראה התמונה. אפילו עוד יותר איכותי הוא קישור טקסט שהוא מילת מפתח רצוייה. למה הכוונה? בואו נניח שהקישור מצביע אל חברת קידום אתרים והוא למעשה המילה קידום אתרים אורגני,  אותה הפכו לקישור… קישור מסוג כזה נחשב לאיכותי כיוון שהוא מתאר את האתר אליו הוא מקשר

קישור טקסט שהוא מילת פעולה

למרות שקישור טקסט שהוא מילת מפתח הוא בתיאוריה הקישור האיכותי ביותר אני מאמין כי קישור אשר מוביל אנשים ללחוץ עליו הוא הקישור החשוב ביותר ובמיוחד בראייה לטווח הארוך. קישור איכותי ככל שיהיה ואפילו מאתר איכותי הוא מעולה אך הוא קישור מת. מסיבה זאת לעיתים עדיף קישור שמעודד לפעולה כמו שקיימים בבלוגים "לקרוא עוד…" אשר מעודד גולשים לנוע בתוך האתר וללחוץ על "קבל הצעת מחיר", "קרא מה לקוחותינו אומרים" ומשפטים דומים אשר מייצרים פעולה.

קישור תמונה / סרטון פלאש

אין ספק כי נטו מבחינת קידום אתרים הערך של קישור תמונה או סרטון פלאש נמוך לעומת קישור טקסט אך שווה לזכור כי תמונה שווה אלף מילים ויכולה להביע ברגע מה שטקסט מתיש לא יכול לעשות. בנוסף חשוב לזכור שרובנו לא אוהבים לקרוא טקסטים ארוכים ומעדיפים "לא לחשוב" בזמן שאנו מחפשים מידע. מהסיבה הזאת פורחים ברשת אתרי וידאו כיוון שהם מעבירים מידע בצורה שיותר קל לנו לקלוט ובשל כך חשוב מאוד לשלב תמונות מושכות אשר מובילות לדפים מסויימים.

מיקום הקישור בדף

כעת שאנו יודעים ומכירים את סוגי הקישורים השונים, הסיבות להשתמש בהם. איזה סוג של קישור נחשב פחות ואיזה יותר נלמד על קריטריון נוסף בדירוג הקישור והוא מיקום הקישור בדף עצמו. לכל חלק בדף האינטרנט בו נכלל הקישור חשיבות שונה בשל הנסיון של גוגל ומנועי חיפוש אחרים לתת ציון לכל קישור ולדרג את הרלוונטיות שלו לאותו דף ספציפי.

אפשרויות מיקום נפוצות

מיקומים נפוצים מהם מקשרים באתרים

  1. תפריט צדדי
  2. מוטמע בתוכן של הדף
  3. קישור פוטר / תחתית הדף

קישור מהתפריט הצדדי של האתר

למרבית האתרים המודרנים תפריט צדדי בנוסף לתפריט עליון ובו לרוב קישורים אל עמודים באתר, קישורים אל מאמרים ודפים חשובים, טופס צור קשר מהיר ומידע נוסף. בתפריט זה ניתן לרוב למקם קישור חוצה עמודים (קישור שמופיע בכל עמודי האתר). קישור מסוג זה נחשב לקישור איכותי למדי כיוון שהוא חלק מובנה באתר אותו קשר להפריד מהתוכן של אותו הדף ונחשב לקישור איכותי יותר מקישור פוטר (קישור מתחתית האתר).. כדאי לבנות פסקה בנושא בו עוסק האתר אליו מקשרים ולשלב בתוכו קישור אחד או יותר ישירות בטקסט.

קישור מהתוכן של הדף בו אתם נמצאים

על פי גוגל הקישור הטבעי ביותר הוא קישור אשר מוטמע ישירות בטקסט של אותו דף כלומר בטקסט של מרכז הדף. ניתן לראות דוגמא לרעיון זה באתר ויקיפדיה בה מוטמעים ישירות בטקסט קישורים אל מונחים. הקישור הוא מילת מפתח ומוביל לדף אשר עוסק במילה זאת. זה נחשב לקישור איכותי אך יש לזכור כי זהו קישור רק מעמוד אחד והוא העמוד בו הוא נמצא.

קישור מתחתית האתר (פוטר)

קישור אשר הפך לנפוץ מאוד בקרב מקדמי אתרים כחלק מהחלפת קישורים הוא קישור מהפוטר. למרות שעל פני נדמה כי הוא קישור איכותי כיוון שהוא קישור חוצה עמודים (מכל עמודי האתר) הוא נחשב למעשה לקישור פחות איכותי כיוון שגוגל למד להבדיל את הפוטר משאר האתר ולמד לתת ציון אחר לקישורים מהפוטר. בנוסף הקישור הוא לרוב לא רלוונטי לאתר עצמו ולרוב כלל לא רלוונטי לדפים פניימים באתר. למרות זאת אם האתר רלוונטי קישור כזה כמובן מועיל ובכלל יש בו תועלת כיוון שהוא קישור מדומיין אחר אך זכרו כי התועלת נמוכה מהיבט של קידום אתרים.

לסיכום

במאמר זה כיסינו את כל נושא הקישורים, סוגי הקישורים, חשיבות הקישורים והרלוונטיות שלהם. אני מקווה שמצאתם מאמר זה מועיל ומעניין, בהצלחה

כתיבת תגובה